1. Home
  2. Rezept
  3. Speckendicken uut Ostfreesland...heel lecker...

Speckendicken uut Ostfreesland...heel lecker...

12 Std 30 Minleicht

Weitere Rezepte

Zutaten

Zutaten für 4 Personen
Weitenmehl500 gr
Roggenmehl250 gr
Sirop1 Becher
Zucker bruun½ EL
Eier3
Anis, gemaohlen- manche Lüe nehmen ook mehr oder se laoten datt ganz wech½ EL
Kardamom, gemaohlen1 EL
Backpulver1 Pckg.
Melk750 ml
luftgedröögte Mettwusten2
döörwussen Speck in dünne Schieben...upp nieuwdütsch heet datt "Bacon" oder soo200 gr
Salt1 Prise
Fett för datt Wafeliesder etwas
Nährwertangaben:

Kochbar empfiehlt

Zubereitung

Gesamtzeit:
12 Std 30 Min
  • 1.Eeen beeten watt vörwech: Speckendickenrezepte gifft datt as Steerns an't Heemel...bold jede Sippe in Ostfreesland hett dor sien Spezialrezept...manche Lüe maokt dee ook mit Hefe...geiht obers mit Backpulver ebenso goed...bi uus in Ostfreesland backt man Speckendicken eegentlich meestens twüschen Wiehnachten und Silvester...mann ett de Dinger denn an Silvester un an de Nieuwjahrsdaag. Heel leeve Menschen backen Speckendicken upp Vörrat- daormit de Besöök ook noch welche kricht- see schmecken nämlich ook kold heel fein. Un weil daor so veel Gehalt in is, gifft datt bi jede Speckendicken jümmers 'n' Pingelsööpke....datt is een klaoren Schnaps...helpt bi de Verdauung... . Datt Rezept gifft datt nu all in September...wiel Mathias secht hett, hum smekken diese Dinge jümmers :-))...datt inetressante bi disse dinger is dee Gesmack: moie sööt und ook würzig- dör de Mettwusten un de Speck.un nu tau datt Rezept:

    2.Dee Melk mit dee Sirup und de Zucker lauwarm erhitzen. In een Schöddel gifft man datt Mehl (beide Soorten) un maokt ne Backmoll in de Mitte. Dee Eier versleigt man- man ook seggen, man "verquirlt" dee...un denn deiht man dee in dee Backmoll. Dartoo gifft man denn dee lauwarme Melk mit dee Sirup un dee Zucker, dee Gewürze un datt Backpulver.

    3.Dee ganze Kraam verwuxelt man nu tau een heel dickflüssigen Deeg. Disse Deeg mutt partu över Nacht verpuusten/uitruhen.

    4.An dee nächste Daag geiht datt wieder...man maokt datt Wafeliesder heet un fettet datt. Dee Mettwusten un dee Speck mutt man in dünne Schiven schnieden. Denn gifft man dee Speckendickendeeg in Portionen in datt Wafeliesder, drückt een paor van de Wustschieven un dee Speckschieven mit in dee Deeg und backt datt alltohoap mitnanner heel un deel gar.

    5.De ferdige Speckendicken lett man denn uitköhlen un lagert dee am Besten in't Keller- affgedeckt. Man kann se ook eben in't Backoven heet maoken un eeten- smekken abers ook kold heel moie. Un nu: Smaakelk Eeten!! Speckendicken smekken jümmers...mörgens, twüschendöör, middags, aobends, nachts... :-))

  • Rezept melden
    Rezept bewerten
    Rezept von R****h
    vom
    Profilbild von R****h

Auch lecker

Kommentare zu „Speckendicken uut Ostfreesland...heel lecker...“

Rezept bewerten:
Überrasche
mich