1. Home
  2. Rezept
  3. Ungarisch Haus Kartoffel Pogatsche

Ungarisch Haus Kartoffel Pogatsche

leicht

Weitere Rezepte

Zutaten

Zutaten fรผr 10 Personen
Germ100 g
Milch400 ml
Farinzucker4 Teelรถffel
Kartoffel2 kg
Mehl2 kg
Fett400 g
Salz pfeffer etwas
Ei2 Stรผck
Nรคhrwertangaben:

Kochbar empfiehlt

Zubereitung

  • 1.1. Bรคrme: germ, milch, farinzucker

    2.2. Mehlepeise: kartoffel mehl, husafett, salz, pfeffer

    3.3. Ei herunter

    4.4. 180ยฐ c gebacken goldbraun 25 minute

    5.5. 150 Stรผck Pogatsche

    6.A burgonyรกt meghรกmozzuk รฉs aprรณra vรกgjuk. Sรณs vรญzben puhรกra fล‘zzรผk, majd alaposan รกtpasszรญrozzuk. Elkรฉszรญtjรผk a kovรกszt: langyos tejbe tesszรผk a porcukrot, รฉs felfuttatjuk benne az รฉlesztล‘t. Majd ezt hozzรกadjuk a kihลฑlt, รกttรถrt burgonyรกhoz. Beletesszรผk a fลฑszereket, a zsรญrt, valamint annyi lisztet szรณrunk rรก, amennyit felvesz a burgonya. A tรฉsztรกt langyos helyen kelesztjรผk 30-40 percig. Lisztezett asztalon kinyรบjtjuk egy ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk, a tetejรฉt tojรกssal lekenjรผk. Elล‘melegรญtett sรผtล‘ben 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnรกra sรผtjรผk.

  • Rezept melden
    Rezept bewerten
    Rezept von d****4
    vom
    Profilbild von d****4

Auch lecker

Kommentare zu โ€žUngarisch Haus Kartoffel Pogatscheโ€œ

Rezept bewerten:
รœberrasche
mich